I suggest you ...

I installed the program, but not getting the alias (still showing a numbers ID)

I have just tried AnyDesk for the very 1st time today (long time TeamViewer user), so I'm not sure, if this is a bug, or maybe normal behaviour.

I installed AnyDesk on 4 computer in my household, and with 3 of them there was no problem - as soon as I installed the program, the ID changed to an easy readable alias. The 4th one did not. AnyDesk is installed, I tried restarting the program, going through settings, looking for something related to this. Nothing helped.

The option in settings "Show AnyDesk ID instead of alias" is unchecked.

This batch I found here on the forums does not return an alias, it shows nothing as in "empty string" I guess.

Basically, this 4th computer did not receive an alias after installing the program.
How do I fix it?

3 votes
Vote
Sign in
Check!
(thinking…)
Reset
or sign in with
  • facebook
  • google
    Password icon
    I agree to the terms of service
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    cryodream shared this idea  ·   ·  Admin →

    2 comments

    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      I agree to the terms of service
      Signed in as (Sign out)
      Submitting...
      • Scott Logan commented  · 

        I am also having this issue with a new install on a friends laptop

      • cryodream commented  · 

        Forgot to paste the script, and can't find the edit button...

        @echo off
        path=C:\Program Files (x86)\AnyDesk\;%path%
        for /f "delims=" %%i in ('anydesk --get-alias') do set CID=%%i
        echo AnyDesk alias is: %CID%
        pause

      Feedback and Knowledge Base